Koliko je ljudi zaista umrlo u najgorem mesecu pandemije u Italiji

© AP Photo / Luca BrunoSprovod u Bergamu u toku epidemije virusa korona
Sprovod u Bergamu u toku epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stopa smrtnosti u Italiji u martu ove godine, najgorem mesecu pandemije kovida-19 u toj zemlji, bila je duplo veća nego u istom mesecu prethodnih godina, pokazuje istraživanje objavljeno danas, što znači da su prve procene smrtnosti bile niske.

Italija nije bila jedina zemlja koja nije registrovala sve smrtne slučajeve povezane s virusom korona.

Druge studije pokazale su da su i Sjedinjene Države, Peru i Meksiko Siti imali veliki broj neprijavljenih smrti od te bolesti, prenosi portal Indeks.

U Njujorku, na primer, broj smrtnih slučajeva tokom proleća se utrostručio, ali 22 odsto dodatnih slučajeva nije službeno prijavljeno kao kovid 19 zbog izostanka testiranja.

Kako bi izračunali stvarnu cenu pandemije u ljudskim životima, demografi i ostali istraživači koriste, ne samo broj smrtnih slučajeva potvrđenih testovima, nego i službenu statistiku smrtnosti, na temelju smrtovnica, i upoređuju je s prethodnim godinama, što je metod koji se koristi i kod epidemije gripa.

Rezultat koji je objavio američki medicinski časopis „Jama Internal Medicine“ pokazao je strašne posledice širenja virusa u Italiji, prvoj evropskoj zemlji koja je iskusila punu snagu pandemije.

Italija je 4. aprila objavila da je službeno zabeležila 15.000 umrlih od kovida 19.

Prema zvaničnim podacima, od 1. marta do 4. aprila u Italiji je umrlo 41.239 ljudi, otprilike 20.000 više nego prethodnih godina.

To je 104,5 odsto veći mortalitet i ukazuje da bi više od 5.000 slučajeva moglo da nedostaje u zbiru koji se pripisuje virusu korona.

Jedini smrtni slučajevi koji su tada pripisivani kovidu 19 bili su oni iz bolnica i, u manjoj meri, iz domova za starije, što može objasniti tu razliku u zbiru.

U Lombardiji, najteže pogođenoj italijanskoj regiji, broj dodatnih smrtnih slučajeva bio je 173 odsto veći nego prethodnih godina, a samo među muškarcima 213 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala