Incko zarađuje 25.000 evra mesečno satanizacijom Srba: Dodik traži ukidanje visokog predstavnika

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) izjavio je da što pre treba da bude ukinuta institucija visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Dodik je naveo da je visokog predstavnika u BiH „pregazilo vreme“, te da će ukidanjem njegovog mandata BiH „možda dobiti priliku da preuzme unutrašnji suverenitet koji joj je oduzet slanjem namesnika nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

„Znam da (Valentinu) Incku ne prija ovo što govorim, jer gde bi još za takav nerad i sa takvim sposobnostima imao primanja oko 25.000 evra mesečno, plus privilegije koje idu uz odvojen život diplomate. Da sve bude mučnije, njegova plata, koju zarađuje uglavnom satanizacijom Srba, knjiži se kao pomoć BiH“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je dodao da su gašenje Kancelarije visokog predstavnika (OHR) i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda preduslovi da se BiH pokuša uspostaviti kao suverena država.

„Dok god su oni tu, mi legalno birani predstavnici bićemo krivi za neuspehe, a strani mešetari, poput Incka, za uspehe", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci su do sada morali shvatiti da im visoki predstavnik čini medveđu uslugu, jer će visoki predstavnik otići, a oni će morati da dogovaraju zajednički život sa Srbima i Hrvatima.

„Sve drugo je iluzija sa kojom će se pre ili kasnije sresti“, naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH dalje je ocenio da bi i EU „trebalo da se suoči sa stvarnim činjenicama, da BiH oslobodi protektorata i da preko svog predstavnika u BiH učini sve da ubrza proces približavanja Uniji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala