London označio Sputnjik sredstvom političkog uticaja Rusije

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaLogo novinske agencije Sputnjik
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rad televizije RT i informativne agencije Sputnjik jedan je od primera širenja ruske dezinformacije i političkog uticaja, navodi se u izveštaju Komiteta za obaveštajne poslove i bezbednost parlamenta Velike Britanije.
„Primer toga su: korišćenje državnih tradicionalnih medija, istraživanja otvorenih izvora su pokazala ozbiljnu distorziju u tome kako ruske međunarodne informativne organizacije prate događaje, kao što su RT i Sputnjik“, navodi se u dokumentu.

Pored toga, kao instrument uticaja Rusije komitet ukazuje i na „botove“ i „trolove“ na društvenim mrežama, „hakovanja koja dovode do curenja informacija“, kao i „realno političko mešanje“.

Prošlog leta „Ofkom“ je u iznosu od 200.000 funti novčano kaznio RT zbog navodnog „kršenja pravila u emitovanju“. Regulator je tvrdio da RT „nije uspeo da održi odgovarajuću nepristrasnost“ u sedam informativnih emisija emitovanih od 17. marta do 26. aprila 2018. godine. Televizija RT saopštila je da se ne slaže sa odlukama o „nedovoljnoj nepristrasnosti“ i negodovala je što je „Ofkom“ odredio visoku novčanu kaznu ne čekajući odluku suda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala