Bolton objasnio inferiornost Trampa u odnosu prema Putinu

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vladimir Putin tokom razgovora sa Donaldom Trampom tokom samita "G20" u Osaki
Predsednik Vladimir Putin tokom razgovora sa Donaldom Trampom tokom samita G20 u Osaki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši pomoćnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Džon Bolton smatra da se američki lider ne priprema dovoljno za sastanke sa ruskim liderom Vladimirom Putinom kako bi mogao voditi ravnopravan dijalog.
Bolton je u intervjuu za američku televiziju WPTV izrazio uverenost da Tramp, u pogledu strateškog razmišljanja, zaostaje za Putinom. Poređujući dva predsednika, on je rekao: „Ako sa jedne strane stola stavite nekog kao što je on (Putin), a sa druge Donalda Trampa koji je mnogo lošije obavešten, koji malo zna istoriju, koji nema jasnu predstavu kako treba voditi razgovor, to neće biti poštena borba“.

Bivši pomoćnik američkog predsednika je ranije izrazi mišljenje i da se Putin mnogo bolje priprema od Trampa za sastanke.

Boltonovi memoari „Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće“, u kojima zbivanja u Beloj kući nisu prikazana u pozitivnom svetlu, od prošlog meseca su u prodaji širom Amerike. Američke vlasti su pokušale sudskim putem da zabrane njihovo objavljivanje uz argument da je Bolton objavio poverljive informacije.

Sudija nije zabranio prodaju memoara, iako se složio da je Bolton prekršio proceduru usaglašavanja rukopisa sa aktuelnim vlastima, te da je mogao da objavi tajne podatke.

Pred Boltonom su, prema mišljenju suda, dva puta -ili će se proslaviti knjigom i zaraditi ako u njoj nema poverljivih informacija ili će se suočiti s krivičnim postupkom ako je otkrio tajne podatke.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala