Ubijen sin sudije koji istražuje spor između „Dojče banke“ i Epstajna

© Depositphotos.com / AntonpradoRotaciono svetlo policijskog automobila
Rotaciono svetlo policijskog automobila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Napadač obučen kao dostavljač ubio je sina savezne sudije Ester Salas u Nju Džerziju a njenog supruga teško povredio. Sudija Salas vodi predmet spora između „Dojče banke“ i Džefrija Epstajna.

Napad se dogodio u nedelju ujutru u kući sudije Salas u Nju Džerziju. Naoružani napadač bio je obučen kao dostavljač robe „Fedeks“, prema izveštajima medija. 

Sin sudije Danijel Anderl, dvadesetogodišnji brucoš na Katoličkom univerzitetu u Vašingtonu, otvorio je vrata, a napadač ga je ubio metkom u srce.

Mark Anderl (63), advokat za krivičnu odbranu i bivši pomoćnik tužioca okruga Eseks, prevezen je u bolnicu sa višestrukim ranama od vatrenog oružja. Operisan je i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Ester Salas je nepovređena u pucnjavi, koja se dogodila dok je bila u podrumu kuće. Nije odmah bilo jasno koga je napadač želeo da povredi, a FBI je na Tviteru objavio da je još uvek na slobodi.

Incident se dogodio samo četiri dana nakon što je Salaseva preuzela slučaj koji su pokrenuli investitori „Dojče banke“, koji su optužili menadžment banke da nije uspeo da proveri problematične klijente poput osuđenog zlostavljača dece Džefrija Epstajna. Ranije ovog meseca banka je pristala da plati 150 miliona dolara za iste prekršaje da bi se obračunala sa njujorškim regulatornim telima.

Kao savezni sudija, Salaseva je radila na još nekoliko drugih slučajeva korupcije i finansijskih zločina.

Pre nego što je predsednik Barak Obama 2010. godine bio nominovan za saveznog sudiju, Salaseva je bila pomoćnica javnog branioca i sudija američkog suda u Nju Džerziju. Ćerka je oca meksičko-jevrejskog porekla i majke kubanske katolikinje. Bila je prva Latinoamerikanka koja je obavljala funkciju saveznog sudije u Nju Džerziju.

Epstajn se ubio u federalnom zatvoru u Njujorku prošlog leta dok je u pritvoru čekao na početak suđenja, a njegova smrt podstakla je niz teorija zavere, pošto ga stražari navodno nisu posećivali čitavu noć, a kamere u blizini njegove ćelije nisu radile.

Pročitajte i:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala