Ruska vojska uspešno završila klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija
Vakcinacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije završilo je klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona, svi dobrovoljci su pušteni iz bolnice, saopšteno je iz Ministarstva.
„Ministarstvo odbrane Rusije, zajedno sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju 'Gamalei', uspešno je završilo fazu kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona kovid 19 uz učešće dobrovoljaca u glavnoj vojnoj bolnici 'Burdenko'“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, jutros, 20. jula, iz bolnice je puštena druga grupa od 20 dobrovoljaca.

„Rezultati analiza nedvosmisleno pokazuju razvoj imunološkog odgovora kod svih pacijenata, kao rezultat vakcinacije. Nisu registrovane nikakve nuspojave, komplikacije ili neželjene reakcije, pritužbe na zdravstveno stanje kod dobrovoljaca u momentu otpusta“, saopštava rusko Ministarstvo.

Podaci o pregledima, analizama i ispitivanju dobrovoljaca biće predati centru „Gamalei“ na obradu. Nakon toga je planirana državna registracija vakcine.

Ranije je načelnik 48. Centralnog naučnog instituta snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, pukovnik Sergej Borisevič izjavio da u organizmu dugo opstaje visok nivo antitela koje osoba dobije nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

On je istakao da naučna dostignuća i iskustvo stručnjaka iz 48. Centralnog naučnog instituta snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije omogućili da se značajno skrati vreme potrebno za pretkliničku procenu bezbednosti i efikasnosti vakcine protiv kovida 19.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala