Rusija u avgustu počinje masovnu proizvodnju vakcina

© Sputnik / Press service of the Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaSaradnici vojne bolnice "N. N. Burdenko"
Saradnici vojne bolnice N. N. Burdenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Masovna proizvodnja vakcina za kovid 19 u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev.
„Očekujemo da će ruski regulatori već u avgustu odobriti vakcinu. Odmah nakon toga planirana je masovna proizvodnja u kompanijama Ruskog fonda za direktne investicije, R-Farma i Alium. Odobrenje drugih partnerskih država se očekuje u septembru. Masovna proizvodnja ove vakcine može zaustaviti potencijalni drugi talas pandemije“, rekao je Dmitrijev u intervju portalu stopkoronavirus.rf.

On je dodao da će u slučaju uspešnog testiranja, do kraja godine za potrebe Rusije biti proizvedeno više od 30 miliona doza, a za svet više od 200 miliona doza.

Treća faza kliničkog testiranja ruske vakcine planirana je, između ostalog, da bude obavljena i na Bliskom istoku - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Africi i drugim državama. Proizvodnja van Rusije će se vršiti kroz partnerstvo sa fondovima pet država. Jedna od kompanija koje pripadaju ruskom fondu će takođe proizvoditi i oksfordsku vakcinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala