Minira li Priština odmah pregovore sa Beogradom

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uoči novog susreta delegacija Beograda i Prištine koji je zakazan za sredu, kosovski premijer Avdulah Hoti je rekao da neće biti tehničkog dijaloga sa Srbijom, već samo onog za konačno priznavanje. Da li je to miniranje daljeg procesa?

U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ odgovor na to pitanje potražićemo od politikologa Aleksandra Pavića i profesora građanskog prava Dušana Čelića sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici. Njih ćemo pitati i zašto Priština izbegava pravljenje agende tema za nastavak dijaloga. Šta Priština krije u podacima o nestalima i zbog čega ne želi da primeni ekonomski paket koji je vezan za saobraćajnu saradnju? Mogu li i koje svetske sile da utiču na kosovske zvaničnike? Šta su razlozi mladih koji se iseljavaju sa Kosova? Koliko su opasne poruke poznatih, poput britanske pevačice Dua Lipe, koja je poreklom sa Kosova i Metohije, da propagira ideju „velike Albanije“ na kojoj je obuhvaćeno ne samo Kosovo, već i delovi Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore?

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Slušajte nas na talasima Radija Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuku Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala