Lekarima u Knjaževcu prete smrću

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaLekari u bolnici za bolesnike sa kovidom 19 u Sankt Peterburgu
Lekari u bolnici za bolesnike sa kovidom 19 u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lekarima u Zdravstvenom centru u Knjaževcu putem društvenih mreža preti se smrću, potvrdio je u pisanom saopštenju dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.
„Ja nisam reagovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da je to deo posla svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu. Ali sada se na društvenim mrežama, u pojedinim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara“, naveo je dr Rakić, prenose „Novosti“.

Rakić dodaje da pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan način prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje, a ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih.

On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

„Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom“, precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.

Inače, svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzorkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. 

„Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije virusom korona“, saopštio je dr Rakić.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala