Krim poručuje SAD: Ne zabadajte nos gde mu nije mesto

© Flickr / d1mka vetrovKrim
Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik krimskog parlamenta Jefim Fiks pozvao je američke vlasti da se bave rešavanjem problema unutar svoje zemlje, umesto da „zabadaju nos“ u tuđe stvari, imajući u vidu izgradnju desantnih brodova na Krimu.

Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je u ponedeljak na svečanoj ceremoniji ratne mornarice Rusije povodom početka izgradnje vojnih brodova na brodogradilištu „Zaliv“ na Krimu.

S tim u vezi, ambasada SAD u Ukrajini je na svojoj Fejsbuk stranici saopštila da Rusija „samovoljnom izgradnjom“ vojnih brodova na ukrajinskoj teritoriji krši međunarodne norme.

„Kakve veze Sjedinjene Američke Države imaju sa brodovima koji se grade na Krimu, na teritoriji Ruske Federacije? Neka se bave svojim problemima. Njihovo zabadanje nosa svuda gde ne treba već je dosadilo. Neka se bave svojim unutrašnjim pitanjima i neka se ne mešaju u tuđe stvari“, rekao je Fiks.

Prema njegovim rečima, Rusija će i dalje postupati isključivo na osnovu svojih nacionalnih interesa.

Optužbe američke ambasade prokomentarisao je i poslanik Državne dume Rusije, pozvavši SAD da više ne prave greške kategorizujući poluostrvo kao ukrajinsko.

„Amerikanci su pobrkali zemlje. Krim je zaista suverena teritorija koja pripada Ruskoj Federaciji i njen je neodvojivi deo. Naši zapadni partneri su veliki oportunisti i ovo će im se gledati kao veliki, debeli minus“, rekao je Mihail Šeremet.
Baza nuklearnih podmornica Rusije, - Sputnik Srbija
Rusija počinje da gradi četiri broda i dve nuklearne podmornice – istovremeno

Prema njegovim rečima, Amerika pravi značajne strateške greške, nastavljajući kurs sankcija i tenzija u odnosima sa Rusijom.

„Ove greške mogu dovesti do toga da Amerika s vremenom postane zatvorena, izolovana zajednica sa kojom niko neće komunicirati“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala