Kadirov odgovorio Pompeu: Prihvatam borbu

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je američki Stejt department uvrstio lidera Čečenije Ramzana Kadirova i njegovu porodicu na „crni spisak“ reagovao je i sam Kadirov. „Pompeo, prihvatam borbu“, rekao je on i dodao će dalje biti još interesantnije.

Stejt department uključio je lidera Čečenije Ramzana Kadirova na „crnu listu“ zbog njegove navodne umešanosti u kršenje ljudskih prava.

„To uključivanje (na 'crnu listu') povezano je sa umešanošću Kadirova u grubo narušavanje ljudskih prava u Čečenskoj Republici“, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Kadirov je reakciju objavio na mreži Telegram uz fotografiju na kojoj se vidi kako stoji u prostoriji u kojoj se čuva oružje.

Reagovala je i Moskva.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će biti teško recipročno odgovoriti na odluku SAD, ali da će ruske vlasti ipak naći neki način.

Šef Odbora Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki izjavio je da će Rusija naći način da odgovori na to i izrazio uverenje da sankcije neće omesti lidera Čečenije u obavljanju svojih dužnosti.

Zamenik Odbora Saveta federacije za međunarodna pitanja Andrej Klimov smatra da se političari često nađu na crnim listama zbog toga što štite suverena prava Rusije. Kako je dodao, lični stavovi Kadirova se ne sviđaju svima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala