Iran pogubio špijuna CIA zbog smrti generala Sulejmanija

© AP Photo / Office of the Iranian Supreme LeaderSulejmani ima svoje agente i u samoj CIA. Kako su pisali mediji, bivši direktor Centralne obaveštajne agencije SAD Dejvid Petreus je jednog dana na stolu zatekao pismo u kojem se navodi: „Generale Petreus, treba da znate da sam ja Kasem Sulejmani odgovoran za politiku Irana u Iraku, Siriji, Libanu, Gazi i Avganistanu“.
Sulejmani ima svoje agente i u samoj CIA. Kako su pisali mediji, bivši direktor Centralne obaveštajne agencije SAD Dejvid Petreus je jednog dana na stolu zatekao pismo u kojem se navodi: „Generale Petreus, treba da znate da sam ja Kasem Sulejmani odgovoran za politiku Irana u Iraku, Siriji, Libanu, Gazi i Avganistanu“. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranske vlasti pogubile su državljanina Irana, optuženog za špijunažu u korist američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) i predaju informacija o kretanju generala Kasema Sulejmanija, prenosi agencija „Tasnim“.
Mahmud Musavi Majd, koga su takođe optužili da je radio za izraelsku obaveštajnu agenciju „Mosad“, pogubljen je 20. jula ujutru. Protiv njega je pokrenut postupak i pre smrti Sulejmanija, koji se ne dovodi u vezu sa američkom operacijom protiv iranskog generala.

Ranije je saopšteno da je Mahmud Musavi Majd osuđen na smrt.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara Islamske revolucije general Kasem Sulejmani ubijen je 3. januara u napadu američkih letelica, kada je automobilom krenuo sa aerodroma ka centru Bagdada.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala