Ruski ambasador u Londonu: Krađa podataka o britanskoj vakcini? Besmislice

© SputnikAndrej Kelin
Andrej Kelin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tvrdnje britanskih specijalnih službi da je Moskva pokušala da ukrade podatke o vakcini protiv kovida 19 na kojoj se radi u toj zemlji su potpuna besmislica, poručuje ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.
„Apsolutno ne verujem u tu priču. To je besmislica“, rekao je Kelin, gostujući u emisiji TV stanice Bi-Bi-Si, prenose ruski mediji.

Istovremeno je ukazao da je britansko-švedska farmaceutska kompanija „AstraZaneka“, koja se bavi proizvodnjom vakcine koju su stvorili na Oksfordu, već ima ugovor sa ruskom kompanijom „R-farm“ koja treba da omogući proizdvonju tog preparata u Rusiji, ako se pokaže kao efikasan.

Prema Kelinovim rečima, u današnjem svetu hakerski napadi se ne mogu pripisati nijednoj zemlji.

Istovremeno, ruski ambasador je odbacio optužbe zvaničnog Londona na račun Rusije da se mešala u parlamentarne izbore održane u Britaniji u decembru.

Britanske vlasti, naime, tvrde da je velika verovatnoća da je Rusija odgovorna za objavljivanje dokumenata koji su kompromitovali vladajuće konzervativce uoči izbora.

Kelin je to odlučno odbacio, ističući da će Rusija, bez obzira na to ko je na vlasti u Britaniji – torijevci ili laburisti – nastojati da popravi odnose.

Takođe je dodao da Rusija ne optužuje Britaniju za mešanje u njene demokratske procese iako je Centralna izborna komisija Rusije ustanovila da je bilo sajber napada s teritorije Velike Britanije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala