Srpski nacionalni savet traži izvinjenje od premijera Crne Gore

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski nacionalni savet Crne Gore zatražio je javno izvinjenje od crnogorskog premijera Duška Markovića zbog navoda u autorskom tekstu u podgoričkoj „Pobjedi“.

Marković je izjavom da se „radi o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili svetosavskim“ i konstatacijom da „jedno sa drugim ne ide nikako“, grubo povredio sav srpski narod, odnosno najmanje 30 procenata svojih sunarodnika srpske nacionalnosti, ali i ogromnu većinu pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, ističe Srpski nacionalni savet Crne Gore.

„Ne ulazeći u komentare ko u Crnoj Gori i regionu baštini tekovine fašizma, a ko se protiv njega najžešće borio i ko je od njega najviše stradao, zbog Vas, Vaše porodice i građana Crne Gore, od Vas zahtevamo javno izvinjenje zbog navedene nesmotrene i neprimerene izjave“, navodi se u otvorenom pismu upućenom crnogorskom premijeru, koje je potpisao predsednik Saveta Momčilo Vuksanović.

Srpski nacionalni savet Crne Gore najavljuje da će, ako ne dobije izvinjenje, protiv Markovića podneti krivičnu prijavu zbog izazivanja netrpeljivosti, verske i nacionalne mržnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala