„Reno“ u Nemačkoj besplatan zahvaljujući državnim subvencijama

CC0 / / Električni automobil
Električni automobil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropljani su požurili na tržište automobila kako bi nabavili nove električne automobile po veoma povoljnim cenama, jer zahvaljujući državnim subvencijama u nekim slučajevima vozila se dobiju besplatno, piše „Blumberg“.

Kako navode, u Nemačkoj se električni automobili mogu kupiti po ceni nižoj od prosečne cene usluga operatera mobilne telefonije, a neki se mogu dobiti čak i besplatno. Na primer, državne subvencije u potpunosti pokrivaju iznajmljivanje električnog automobila „reno zoe“. Prema rečima predstavnika distributerske mreže „Autohaus Kunih“ u roku od 20 dana nakon oglašavanja te ponude na njihovom sajtu, stiglo je oko 3.000 prijava. Skoro 300 ljudi je sklopilo ugovore o nabavci.

Kako piše portal, Nemačka daje subvencije od čak 9.000 evra za električno vozilo. Automobil „reno zoe“ vozači mogu iznajmiti za samo 39 evra mesečno. U Francuskoj je vlada povećala subvencije na 7.000 po automobilu, a iznajmljivanje „reno zoe“ na mesečnom nivou košta 79 evra.

Eksperti predviđaju da će se prodaja automobila „reno zoe“ udvostručiti u Francuskoj do kraja 2020. godine uprkos sve većoj potražnji za vozilima koja troše benzin.

Vlade Francuske i Nemačke rešile su da povećaju subvencije za kupovinu električnih automobila zbog pandemije virusa korona, koja je nanela snažan udarac automobilskoj industriji. Prodaja u Evropi se sporije obnavlja nego u Kini ili Severnoj Americi, zbog čega su političari odlučili da na taj način podstaknu ekonomsku aktivnost.

Među evropskim zemljama, koje su odbile da se „priklone“ trendu električnih automobila su Velika Britanija i Belgija, koje su smanjile pomoć toj sferi. Kina planira da ukine subvencije ove godine, ali ih je zbog virusa korona produžila do 2022. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala