I Talibani se oglasili: Rusi nas ne plaćaju da ubijamo Amerikance

© REUTERS / Allauddin KhanPripadnici talibanskog pokreta u Avganistanu
Pripadnici talibanskog pokreta u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični predstavnik pokreta „Taliban“ Suhejl Šahin saopštio je da su neistinita pisanja zapadnih medija da Rusija isplaćuje nagrade za ubistva američkih vojnika.
„Te „ruske nagrade“ ne postoje. To su neosnovane optužbe. Mi ne ratujemo ni za čiji novac. Naši ljudi imaju sopstvenu ideologiju za koju ratuju i žrtvuju se“, izjavio je Šahin u intervjuu RT.

Po njegovom mišljenju, pisanja američkih medija su povezana sa unutrašnjom politikom, kao i željom nekih snaga u Pentagonu da potkopaju realizaciju mirovnog sporazuma koji su potpisale SAD i „Taliban“ u Dohi u februaru ove godine.

Američki list „Njujork tajms“ je 26. juna objavio članak u kojem se navodi da su neke jedinice ruske vojne obaveštajne službe podsticale talibane da napadaju vojnike međunarodne koalicije u Avganistanu. List je tvrdio da su takvi nalazi američkih obaveštajnih službi predstavljeni američkom predsedniku Donaldu Trampu „pre nekoliko meseci“, a Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće raspravljao je o ovom pitanju krajem marta.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je navode američkog lista lažnim vestima, a tvrdnje američkog lista opovrgli su i talibani. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala