Zbunjena Merkelova u Briselu: Gde sad da idem? /video/

© REUTERS / Kenzo Tribouillard / PoolAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Interesantan slučaj se desio u Briselu, gde je nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala na prvu sednicu predstavnika EU od početka pandemije virusa korone. Izgledalo je kao da se izgubila, dok je tražila salu za pregovore.

Nemačka kancelarka Angela Merkel išla je crvenim tepihom, obilazeći oko konstrukcije u obliku ogromne činije unutra zgrade. Odjednom se zaustavila i zbunjeno provirila iza ugla. Nakon malo razmišljanja, ipak je nastavila da ide u tom pravcu.

„Šta se nalazi iza ugla? Da li se isplati ići tamo?: Merkelova i opasnosti koje prete na samitu EU“, napisao je ruski novinar Dmitrij Smirnov na tviteru, komentarišući interesantni snimak.

Komentari na video su bili veoma duhoviti: „Učinilo joj se da je čula glasove Zelenskog i Porošenka“, „kažu da se jako boji pasa“, „izgubila se“ itd.

Podsetimo, lideri EU 27 okupili su se u Briselu u pokušaju da dođu do dogovora oko zajedničkog bužeta za narednih sedam godina i fonda za oporavak.

Iz Brisela poručuju da je neophodno postići dogovor što pre kako bi se brzo krenulo u otklanjanje ekonomskih posledica pandemije koja se vidi kao najveća kriza od nastanka EU. Na stolu je predlog predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela koji je nakon konsultacija sa liderima predložio EU bužet od 1074 milijarde evra za period od 2021 do 2027 i Instrument za oporavak od 750 miljardi evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala