Turski ekspert: Američke pretnje „Turskom toku“ su neozbiljne

© Sputnik / Evgeniй Paulin / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja "Turskog toka"
Izgradnja Turskog toka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke sankcije „Turskom toku“ su neosnovane i neće imati nikakav efekat, smatra turski ekspert za energetiku Mehmet Dogan.
„Ta pretnja je neozbiljna, jer su SAD i ranije na sličan način pretile državama koje učestvuju u projektu „Plavi tok“, ali ga nisu uspeli zaustaviti. Za ove pretnje ne postoji ozbiljan razlog. Činjenica je da se energetskim resursima trguje, što ne čini zemlje, kako Sjedinjene Države tvrde, zavisnim od Rusije. Ni Turska, ni Nemačka, ni Danska ni druge države ne potpisuju dugoročne ugovore koje ih čine apsolutno zavisnim od Rusije. Ti projekti daju državama mogućnost da dobijaju najjeftinije energente. Ne mislim da će ove neosnovane pretnje dati bilo kakav rezultat“, izjavio je Dogan.

Američki Stejt department uključio je „Severni tok 2“ i „Turski tok“ u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije. Ove mere je najavio američki državni sekretar Majk Pompeo.

Po njegovim rečima, projektima će biti uvedene ograničavajuće mere koje su predviđene zakonom „O borbi protiv američkih protivnika putem sankcija“ (CAATSA).

© SputnikTurski tok
Turski ekspert: Američke pretnje „Turskom toku“ su neozbiljne - Sputnik Srbija
Turski tok

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala