Među ilegalnim migrantima i oni skloni terorizmu: Upozorenje ministra policije RS

© AP Photo / Amel EmricMigranti u kampu u Velikoj Kladuši, Bosna i Hercegovina.
Migranti u kampu u Velikoj Kladuši, Bosna i Hercegovina. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da se i sada među ilegalnim migrantima nalaze bezbednosno opasna lica i oni skloni terorizmu.

Kako je objasnio, radi se o osobama koje su bila pripadnici različitih (islamskih) terorističkih organizacija u zemljama gde su vođene borbe i još se ratuje, prenosi Tanjug.

Migranti to pokušavaju da sakriju, ali policajci tokom pregleda neretko utvrde da pojedini imaju rane na telu koje potiču od ratnih dejstava, što znači da su učestvovali u borbama, a to u izjavama nisu naveli, objavila je RTRS.

Migranti prelaze reku Drinu - Sputnik Srbija
Nadrealna scena: Stotinu migranata pešice prelazi Drinu /video/

„Možemo samo da razmišljamo šta su njihovi motivi ulaska u Evropu, znamo da je u onom velikom talasu došao određeni broj ljudi koji je nakon nekoliko meseci izveo terorističke akte, ne možemo da budemo naivni i da ne mislimo i da sada nema takvih koji su u migracijama“, naveo je Lukač.

Kako je ocenio, bezbednosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, ali brine podatak da je policija evidentirala skoro 5.000 ilegalnih migranata na teritoriji RS, što je za 69,2 odsto više nego prošle godine.

On je potvrdio da je na području Zvornika jutros sprečen ulazak 98 ilegalnih migranata i ponovio da nema i neće biti migrantskih kampova u Republici Srpskoj.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala