Beg u divljinu: Kako Šojgu provodi odmor /video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaSergej Šojgu na odmoru u Sibiru
Sergej Šojgu na odmoru u Sibiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu svoj odmor provodi u sibirskoj tajgi – u prirodi, bez telefona, televizora i drugih civilizacijskih blaga, prenosi televizija „Zvezda“.
„Neko voli da se sunča na plaži, ali ja radije idem kod staroveraca – u najudaljeniji kraj, na granicu sa Mongolijom. Tamo ću splavariti rekama, loviti i pecati, sa njima ću (starovercima) praviti peljmene i pecati ribu“, priznaje Šojgu.

Ruski ministar ima svega nekoliko dana u godini da se malo odmori, ali on to vreme ne troši na uobičajeno odmaranje. Dok jedni maštaju o Azurnoj obali u Nici, drugi o mestima u koja nije kročila ljudska noga, Šojgu mašta samo o Rusiji, svojoj otadžbini.

U prirodi se voda može piti direktno iz reke, a možete i iseći drvo motornom testerom i pretvoriti ga u umetnost.

Sergej Šojgu toliko vešto barata dletom, da gledajući ga čovek ne bi poverovao da on obavlja funkciju ministra, prenosi televizija „Zvezda“.

Pored toga, Šojgu i slika akvarelom, igra hokej, proučava istoriju Rusije, vodi Rusko geografsko društvo.

Reka Veliki Kazir u Hakasiji - Sputnik Srbija
Putin i Šojgu se odmarali u tajgi (video)
„Uvek sam želeo da više putujem. Ali ne u stilu 'ja i Keopsova piramida' ili 'ja i Ajfelov toranj', nego u divljinu. Na primer, da posetim lednik Mongun Tajga. Iako nije mnogo visok, tamo se još mogu videti neistražene reke ili se može sresti snežni leopard“, objašnjava ruski ministar.

Za ministra je odmor i odlična prilika da provede vreme sa svojom porodicom. Na primer, na planinskom lancu na granici sa Mongolijom, gde se sada nalazi.

Šojgu uvek teži svojoj otadžbini – Sibiru, da prenoći u lovačkoj kolibi ili pod drvetom, da vreme provede daleko od gradske buke.

Pročitajte još:

Sergej Šojgu — ministar odbrane i spasilac broj jedan

Putin i Šojgu se prošetali tajgom (video)

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala