Rusija kategorički odbija „maglovite i protivrečne“ optužbe Londona

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi
Pogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija smatra nedopustivim optužbe Londona za hakerske napade na proizvođače vakcine, kao i mešanje u izbore 2019. godine, rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija ne raspolaže informacijama ko bi mogao da hakuje farmaceutske kompanije i istraživačke centre, rekao je Peskov.

„Ne prihvatamo optužbe takve vrste, kao ni još jedne u nizu dezinformacije o mešanju u izbore 2019. godine“, dodao je on.

Za portparolku Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariju Zaharovu saopštenje njenih britanskih kolega je prilično magloviti i protivrečno.

„Saopštenje je toliko maglovito i protivrečno da se praktično ne može razumeti. Ako je „neumesno govoriti“, onda i ne govorite. Ako govorite, onda predstavite činjenice“, rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da, sa jedne strane u Londonu govore da nema dokaza o mešanju (Rusije u prošlogodišnje parlamentarne izbore), dok sa druge strane najavljuju recipročne mere. Po njenom mišljenju, „to su stvari koje se međusobno isključuju“.

Ruska ambasada u Londonu saopštila je da će Moskva reagovati na odgovarajući način na bilo kakve „neprijateljske“ akcije Velike Britanije nakon optužbi na račun Rusije za, navodno, mešanje u izbore 2019. godine.

Ranije je Velika Britanija optužila rusku obaveštajnu službu za sajber napade sa ciljem da ukrade podatke o vakcini od virusa korone, kao i u mešanje u prošlogodišnje izbore u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala