Putin i Rouhani razgovarali o embargu na oružje

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRiski predsednik Vlaldimir Putin i iranski predsednik Hasan Rohani
Riski predsednik Vlaldimir Putin i iranski predsednik Hasan Rohani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Irana i Rusije, Hasan Rouhani i Vladimir Putin, razgovarali su telefonom o Siriji, nuklearnom sporazumu, ukidanju embarga na oružje protiv Teherana i virusu korona.

Na sajtu iranskog predsednika navodi se da je Rouhani naglasio da postoji potreba nastavka saradnje između Teherana, Moskve i Ankare u okviru Astanskog procesa za rešavanje situacije u Siriji.

Druga tema pregovora bio je Zajednički sveobuhvatni akcioni plan o iranskom nuklearnom programu.

Rouhani je naglasio daje potrebno da Zajednički akcioni plan ostane na snazi i da ga države potpisnice poštuju i dodao da postoji potreba za suprotstavljanjem jednostranim pristupima, kao i akcijama i pokušajima Sjedinjenih Američkih Država da se suprotstave ukidanju embarga na oružje protiv Irana, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, predsednik Rusije rekao je da Moskva nastavlja da podržava sporazum i insistira na potrebi da se on realizuje. Rouhani je izrazio zahvalnost svom kolegi zbog stava po ovom pitanju.

Strane su takođe razgovarale o virusu korona, naglašavajući potrebu za saradnjom u borbi protiv širenja pandemije. Dvojica predsednika razgovarala su i o bilateralnim odnosima u različitim oblastima i na različitim nivoima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala