Peskov: Američke pretnje „Severnom toku 2“ — grub pritisak na evropski biznis

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke pretnje projektu „Severni tok 2“ potencijalnim sankcijama su pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je taj način prokomentarisao mere koje je ranije najavio američki državni sekretar Majk Pompeo, a koje se tiču vesti da je američki Stejt department uključio „Severni tok 2“ i „Turski tok“ u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije.

„Ovo je nastavak takvih negativnih manifestacija i tako grube politike uvođenja različitih restrikcija, kao i vršenje grubog pritiska na evropski biznis, u koje spadaju i naše kompanije. To (mogućnost uvođenja sankcija protiv „Severnog toka 2“) je, naravno, ništa drugo do nastavak nelojalne konkurencije i pokušaj da se Evropljani prisile da kupuju skuplji gas po manje povoljnim uslovima“, izjavio je Peskov novinarima.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“  - Sputnik Srbija
Ruska Duma o „Severnom toku 2“ : Američki pokušaji završiće se žalosno

S tim u vezi oglasila se i kompanija „Nord strim 2“, istakavši da, ukoliko gasovod ne bude završen Evropljani će za gas morati da plaćaju skuplje i za nekoliko milijardi. Kompanija je dodala da su pretnje Stejt departmenta odraz nepoštovanja interesa evropske industrije.

Na nove mere Vašingtona reagovala je i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, rekavši da Amerika koristi politički pritisak kako bi osigurala nelojalnu konkurenciju, uvodeći nove sankcije „Severnom toku 2“ i „Turskom toku“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala