„Koordinisani napad“: Hakovani nalozi Gejtsa, Maska, Obame, Bajdena na „Tviteru“

© AP Photo / Matt RourkeTviter
Tviter - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični nalozi milijardera Bila Gejtsa, osnivača „Tesle“ Ilona Maska, predsedničkog kandidata demokrata Džoa Bajdena, bivšeg predsednika Baraka Obame, kao i kompanija „Epl“ i „Uber“, izgleda da su hakovani, a na njima su objavljene poruke kojima se traže donacije u bitkoinima, saopštila je tehnička podrška američke kompanije „Tviter“.
„Registrovali smo ono za šta verujemo da je koordinisani napad društvenog inženjeringa od strane ljudi kojima su ciljevi bili neki od naših zaposlenih, koji imaju pristup unutrašnjim sistemima i alatima. Znamo da su oni (hakeri) koristili taj pristupkako bi preuzeli kontrolu nad mnogim veoma poznatim (i verifikovanim) nalozima i tvitovima“, saopštila je kompanija „Tviter“.

U sredu su na nalozima mnogih kompanija i poznatih osoba postavljene iste poruke sa pozivima da korisnici prebace sredstva u kriptovaluti na navedeni račun. Lica koja stoje iza toga su obećala da će im vratiti poslate bitkoine u roku od pola sata i to udvostručeno.

„Si-En-En“ navodi da su se slične poruke kojima se traže donacije preko bitkoina pojavile i na nalozima Kanje Vesta i Majka Blumberga.

„Svi me pitaju da nešto vratim i sada je vreme“, pisalo je na Gejtsovom „Tviteru“, u kojem je obećao da će udvostručiti plaćanja na adresu bitkoina u narednih 30 minuta.

„Tviter“ je saopštio da je momentalno blokirao te objave i obrisao tvitove koje su poslali kriminalci.

„Blokirali smo naloge koji su bili kompromitovani i vratićemo pristup pravom vlasniku naloga tek kada budemo sigurni da to možemo da učinimo bezbedno“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Takođe se ističe da je prebačeno približno oko 112 hiljada dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala