Jermenija: Pretnje Bakua – manifestacija terorizma i odraz genocidnih namera

© PixabayJerevan
Jerevan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je Azerbejdžan zapretio Jermeniji da bi mogao da izvrši raketni napad na njenu atomsku centralu, oglasio se zvanični Jerevan porukom da te pretnje predstavljaju manifestaciju državnog terorizma i odraz genocidnih namera Bakua.

Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije saopštilo je da su te pretnje i kršenje međunarodnog prava.

„Akcije kojima preti azerbejdžansko Ministarstvo odbrane predstavljaju kršenje međunarodnog humanitarnog prava i Ženevske konvencije. Takve pretnje su direktna manifestacija državnog terorizma i odraz genocidnih namera Azerbejdžana“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U Ministarstvu, takođe, smatraju da je rukovodstvo susedne zemlje zbog takvih izjava opasnost za sve narode u regionu, uključujući i sopstveni.

„Odlučno osuđujemo nuklearne pretnje Azerbejdžana koje svedoče o apsolutnom odsustvu zdravog razuma i osećanja odgovornosti te članice međunarodne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Ranije danas portparol Ministarstva odbrane Azerbejdžana Vagif Dargjahli je, komentarišiući mogući napad jermenske vojske na azerbejdžansku hidrocentralu, rekao da bi Baku mogao da izvede raketni napad na atomsku centralu u Jermeniji, što bi za nju predstavljalo katastrofu.

„Jermenija ne treba da zaboravi da najnoviji raketni sistemi koje poseduju Oružane snage Azerbejdžana mogu da izvedu precizni napad na Mecamorsku atomsku centralu što bi bila katastrofa za Jermeniju“, navodi portal Oxu.Az reči Dargjahlija.

Ranije se u medijima pojavilo mišljenje da bi Jerevan mogao da napadne Mingečaursku hidrocentralu u Azerbejdžanu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala