Hoti: Postignut napredak, ključna je volja za završni sporazum

© AP Photo / Visar KryeziuAvdulah Hoti
Avdulah Hoti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je postignut napredak, da veruje u međunarodne partnere, potvrdivši da će sledeće nedelje biti organizovan sledeći susret zvaničnika Beograda i Prištine na tehničkom nivou.

„Razgovaramo, ima napretka. Očekujemo da ćemo sledeće nedelje detaljno objasniti ova pitanja“, rekao je Hoti nakon sastanka, prenosi RTS.

Naveo je da su razgovori na političkom nivou, i da smatra da „su u završnoj fazi zaključenja konačnog sporazuma, za koji je potrebna volja obe strane i podrška“.

„Mogu da postoje tehnički razgovori, ali ono što je ključno je politička volja da se to pitanje zaključi“, rekao je Hoti.

Uputan da li postoji volja da se ovaj proces završi u roku od nekoliko nedelja, Hoti je odgovorio: „Nadam se da mogu da govorim samo za Republiku Kosovo.“

„Potpuno smo posvećeni i verujemo našim međunarodnim partnerima u pružanju podrške. Pitanje sa jasnim ciljevima je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa sa Srbijom“, preneo je Hoti i dodao da u ovom procesu postoji uska koordinacija između EU i SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala