Vlast je objavila rat Bogu, a ne Amfilohiju i narodu: Poruka mitropolita o stanju u Crnoj Gori

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Amfilohije u crkvi u Bijeloj kod Herceg Novog
Mitropolit Amfilohije u crkvi u Bijeloj kod Herceg Novog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oni koji su na vlasti hoće da unište Crkvu Božiju, misle da je lako s Bogom ratovati. Niko Boga nije pobedio u istoriji i neće ga pobediti do kraja sveta i veka! Treba da shvate i ovi koji su sada ovde kod nas na vlasti, da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski služio je u crkvi u Bijeloj kod Herceg Novog. U liturgijskoj propovedi, ocenio je da se „na temeljima drevnoga gonjenja Crkve, nastavlja i današnji progon i zločini svuda u svetu, pa i kod nas“, saopštila je Mitropolija.

Litija u kojoj su učestvovale hiljade Barana - Sputnik Srbija
Petrovdanska poruka Amfilohija — tačka na pokušaje vlasti da crkvu uvuku u predizborne igre

On je naglasio da je Crkva progonjena od savremenih vladara i gonitelja, koji nisu nadahnuti duhom velikih hrišćanskih vladara, kakvi su bili car Konstantin, car Justinijan, Nemanjići, Petrovići, „nego duhom prokletoga cara Dukljanina, kako ga je narod nazvao i zapamtio jer je progonio i ubijao hrišćane“.

„Živome Bogu su rat objavili i zato onaj koji s Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se svih istinskih i pravih vladara, koji su vladali ovim prostorima od vremena cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića. Oni se odriču od njih pokušavajući da vaspostave ideologiju prokletoga cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vekove do Lenjina, Staljina, Broza i svih ostalih koji su pokušavali da ratuju sa Bogom, da ratuju protiv Presvete Bogorodice, ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čoveka i ljudsku prirodu“, rekao je Amfilohije.

On je dodao da je „zato danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čovekoubistva (abortus), ozakonila čedomorstvo, ubistvo ljudi. To samo mogu bezumni ljudi i narodi, jer dete koje se začne u materinoj utrobi bilo da je od tri meseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dete. Prema tome ubiti ga od tri meseca, ili tri godine, ili trideset godina, istoga čoveka ubijaš“, rekao je vladika.

Podsetio je i na nedavno usvojen zakon o istopolnim brakovima koji, kako je naglasio, „negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovekovo“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala