Rusi na korak do potpuno električnih aviona i helikoptera

© Foto : Vitaly V. Kuzmin Ruski helikopter "Ansat"
Ruski helikopter Ansat  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je prva u svetu testirala elektro-motor napravljen na osnovu tehnologije visokotemperaturne superprovodljivosti (VTSP) koji se u potpunosti napaja preko akumulatora, saopštio je Fond za napredna istraživanja.

„U okviru zajedničkog projekta Fonda za napredna istraživanja i kompanije ‘SuperOks’, prvi put su u svetu izvedeni laboratorijski testovi elemenata vazduhoplovnog integrisanog elektroenergetskog sistema na osnovu jedinstvene visokotemperaturne superprovodljive platforme, koja se sastoji od punjivog akumulatora, visokotemperaturnog superprovodljivog kabla, uređaja za ograničavanje struje VTSP i elektro-motora VTSP“, saopštila je pres služba.

Fond je objasnio da se tokom testiranja napajanje motora vršilo samo preko specijalno razvijenih akumulatora velike snage.

Testiranje je sprovedeno u uslovima simuliranja poletanja i sletanja, napunjenosti akumulatora i pražnjenja tokom leta, kao i vanrednih uslova.

Kako se precizira, projekat se realizuje za stvaranje potpuno električnih aviona i helikoptera koji se od postojećih modela aviona razlikuju naprednijim operativnim karakteristikama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala