Tramp odustao od mera, studenti ostaju

© REUTERS / LUCY NICHOLSONPrazna učionica u školi u Kaliforniji
Prazna učionica u školi u Kaliforniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka administracija je odustala od uvođenja mera kojima bi se zabranio boravak u SAD stranim studentima koji pohađaju samo onlajn-nastavu, saopštila je Alison Barou, sudija federalnog suda u Bostonu.

„Američka administracija je odlučila da odustane od svoje direktive izdate 6. jula i da održi status kvo odluke koja je na snazi od 9. marta 2020. godine, a kojom se stranim studentima dozvoljava da nastavu prate onlajn i da borave u SAD“, saopštila je sudija Barou, prenosi Boston Herald.

Administracija u Vašingtonu je promenila stav o ovom pitanju samo nedelju dana nakon što je imigraciona služba objavila da će studenti koji zbog epidemije virusa korona na svojim univerzitetima pohađaju samo onlajn-nastavu, morati ili da napuste teritoriju SAD ili da promene fakultete.

Dobro upućen izvor iz zapadnog krila Bele kuće tvrdi da je direktiva o uvođenju restriktivnog viznog režima za strane studente naišla na otpor kod najbližih saradnika predsednika Trampa jer je „loše osmišljena i formulisana“.

Odluku da se nastava izvodi bez fizičkog prisustva profesora i studenata donele su i najuglednije obrazovne institucije poput Harvarda i MIT, ali današnja odluka federalnog suda u Bostonu donela je olakšanje za više od miliona stranih studenata koji se školuju širom SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala