Rusija i Turska uskoro obnavljaju vazdušni saobraćaj

© Flickr / Woodys AeroimagesAvion „Turkiš erlajnsa“ „boing 777-300“
Avion „Turkiš erlajnsa“ „boing 777-300“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva i Ankara dogovorile su se da obnove vazdušni saobraćaj od 15. jula, javila je agencija Anadolija pozivajući se na Ministarstvo saobraćaja Turske.

Izvor Sputnjika u Ministarstvu saobraćaja Rusije potvrdio je ovu informaciju, ali je naglasio da za sada nema tačnog datuma početka avio-saobraćaja.

„Ne zna se kada će avioni početi da lete. To će se već dogovoriti avio-prevoznici između sebe. Možda sutra, možda za nedelju dana“, precizirao je sagovornik agencije.

Turska avio-kompanija „Turkiš arlajns“ saopštila je za Sputnjik da danas nema planiranih letova između dve zemlje.

„Čekaćemo dodatna uputstva ministarstva. Čim se utvrdi red letenja i broj letova, odmah ćemo početi“, dodao je izvor.

Kasnije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da su se predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, u telefonskom razgovoru u ponedeljak dotakli teme obnavljanja letova i uputili odgovarajućim resorima da započnu pregovore o tome.

Zbog pandemije virusa korona ruska vlada obustavila je 27. marta redovne i čarter letove u druge zemlje. Izuzetak su bili izvozni, teretni, poštanski, sanitarni i humanitarni letovi, preleti praznih aviona za tehničko održavanje, tranzitni letovi sa sletanjem za dopunu goriva (i promenu posade) u zemlji ili prema pojedinačnim odlukama vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala