Podgorica: Protesti otkrili političku pozadinu delovanja SPC

© Sputnik / Nebojša PopovićPočela je litija u Podgorici
Počela je litija u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve ono što se dešavalo posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti otkrilo je političku pozadinu delovanja Srpske pravoslavne crkve, izjavio je u utorak uveče crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

Njihova namera je bila, kako kaže, da litijama nateraju koalicionu vlast da povuče ili izmeni Zakon, na šta oni nisu pristali.

„Naravno da mi na to nismo pristali, jer smo hteli da ih izvučemo na teren da oni postanu ono što jesu, pre svega ne, religijska institucija nego politička partija u Crnoj Gori, ili politički pokret, koji okuplja jedan broj opozicionih partija sa pro-srpskim predznakom“, kazao je Bošković za RTCG.

To se, kako tvrdi crnogorski ministar, „na kraju pokazalo potpuno tačnim, kada su odbili poslednju ponudu predsednika i premijera i kazali da će pozvati sve da glasaju protiv DPS-a“.

Da glasaju „za one političke subjekte koji će njima omogućiti da budu i dalje van zakona, da ne priznaju Crnu Goru, da ne plaćaju poreze državi, da njihovi sveštenici ovde borave nelegalno, bez prijave prebivališta. To je ono što pokazuje da su oni pre svega politički pokret koji treba Crnu Goru da vrati vekovima unazad, odnosno da pokuša da je u potpunosti veže za Srbiju i da u potpunosti onemogući put Crne Gore ka EU“, tvrdi Bošković.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala