Nepostojeći izveštaj dr Miljka Ristića: O obdukcijama sam pročitao na internetu

© Foto : Jutjub / Novo Jutro / skrinšotMiljko Ristić, kardiohirurg
Miljko Ristić, kardiohirurg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve ono što sam rekao samo sam preneo iz sredstava javnog informisanja. Uđite na sajt, ne znam tačno kako se zove, ja sam našao kada sam ukucao ’kovid infekcija i obdukcija‘. Naći ćete izveštaj sa Medicinskog fakulteta, Patoanatomskog instituta u Beogradu sa imenima i prezimenima doktora koji su to radili.

To je rekao za Sputnjik kardiohirurg Miljko Ristić, koji imena i prezimena tih doktora nije naveo. On je ranije izjavio da je u Srbiji urađeno 17 obdukcija na preminulima od kovida 19, od kojih su većina mladi. Tu tvrdnju danas je negirao Institut za patologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Nepostojeći izveštaj

Prateći uputstva dr Ristića, pokušali smo da pomenuti sajt nađemo, ali – nismo uspeli.

„Uđite na taj sajt. Na taj sajt može da uđe svako. Ja sam ušao zato što preturam po sajtovima i našao sam tu informaciju“, poručio nam je Ristić, dodajući da na tom sajtu ima svih podataka o obdukovanima, od godina do zanimanja.

„Obdukcija nije predmet sudske medicine“

Povodom reakcije prof dr Slobodana Savića iz Instituta za sudsku medicinu, Ristić je rekao da predmet sudske medicine nije obdukcija bolesnih, već sudski slučajevi.

 „Ja nisam patolog, nisam ja obdukovao. Interesovao sam se da vidim kakav je patoanatomski substrat za srce, pošto je to moja delatnost“, napomenuo je Ristić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala