Crnogorska policija tvrdi: Uhapsili smo pripadnika MUP-a Srbije, pozivao na rušenje Ustava

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija objavila je na svom Tviter profilu da je uhapsila M. Z. (55), pripadnika MUP-a Srbije, zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore.

„Uhapšena osoba koja je pozivala na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore. Osumnjičeni je zaposlen u MUP-u Republike Srbije i ima dvojno državljanstvo“, navode iz policije, prenosi RTS.

Ističu da će crnogorska policija uputiti zahtev prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ove osobe.

​Ovo krivično delo je M. Z, kako se sumnja, izvršio tako što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“ u kojoj je, kako se navodi, u nameri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbednost Crne Gore, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici, objavila je RTCG.

„M. Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju“, navode iz policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala