Bugarski premijer traži ostavke ključnih ministara

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski premijer Bojko Borisov zatražio je ostavke ključnih ministara – ministra finansija Vladislava Goranova, ministra ekonomije Emila Karanikolova i ministra unutrašnjih poslova Mladena Marinova, javlja bugarska TV.

Prema navodima bTV , odluka je doneta nakon što su se pojavile sms poruke u kojima se navodi da trojica ministara zavise od proturske stranke „Pokret za pravo i slobodu“ i njihovog poslanika Deljana Pejevskog.

Sve ovo se događa u trenutku dok se u Sofiji održavaju antivladini protesti.

Prošle nedelje ispred zgrade predsedništva Bugarske održan je protest podrške predsedniku Rumenu Radevu, nakon pretresa i hapšenja savetnika predsednika Plamena Uzunova i Ilije Miluševa.

Predsednik se obratio okupljenima nazvavši Vladu zemlje mafijom. Borisov je nazvao je te proteste pokušajem da se obori vlada.

U međuvremenu situacija je eskalirala i juče je šest osoba privedeno, a tri, od kojih dva policajca, su povređene.

Demonstrante je osim hapšenja predsednikovih savetnika razgnevio i nedavni incident u parku „Rosenec“.

Tada je bivši ministar pravde Hristo Ivanov pokušao da uđe u park koji se nalazi nedaleko od grada Burgasa, ali su ga u tome sprečili pripadnici Nacionalne službe obezbeđenja, uprkos tome što je park javna površina. Kako je kasnije saopšteno, na teritoriji parka nalazi se nekretnina bivšeg predsednika proturske stranke „Pokret za prava i slobodu“ Ahmeda Dogana.

Događaj je izazvao negodovanje kod stanovništva koje smatra da je nivo obezbeđenja Dogana mnogo ozbiljniji od obezbeđenja prvih zvaničnika Bugarske.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala