Sin tigra Amura ide kod mlade

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaTigrić Šerhan, sin čuvenog amurskog tigra Amura i tigrice Usuri
Tigrić Šerhan, sin čuvenog amurskog tigra Amura i tigrice Usuri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tigar Šerhan, sin čuvenog tigra Amura iz Primorskog safari parka u Rusiji, biće poslat u Ujedinjene Arapske Emirate u okviru programa razmnožavanja ove vrste u zoološkim vrtovima, saopštio je direktor safari parka Dmitrij Mezencev za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, tigar će biti poslat u zoološki centar „El Bustan“ u Abu Dabiju.

„Šerhan će tamo otići da se razmnožava, kod svoje mlade. Za sada nema vremenskih rokova, možda će se to dogoditi na jesen – to će zavisiti od uspostavljanja međunarodnih letova i kakvo će tada biti vreme“, rekao je Mezencev.

On je istakao da će životinja biti poslata u Ujedinjene Arapske Emirate u okviru programa Evroazijskog udruženja zooloških vrtova za očuvanje i razmnožavanje amurskog tigra.

Šerhan je sin tigra Amura i tigrice Usuri i rodio se u Moskovskom zoološkom vrtu. Kada se Usuri 2016. godine okotila, nije htela da prihvati Šerhana i drugog tigrića i odbila je da ih hrani. Jedan je umro pet dana kasnije, a drugi je spasen.

Tigar Amur postao je poznat širom sveta kada se sprijateljio sa jarcem Timurom 2015. godine. Jarac je donet tigru kao plen, ali tigar ga nije pojeo, jer je Timur pružio otpor. Jarac je čak zauzeo tigrovo mesto za spavanje, nateravši ga da spava na krovu skloništa. Životinje su spavale odvojeno, ali su tokom dana zajedno šetale po zajedničkom parku. Timur i Amur postali su ljubimci interneta, nakon što su na Jutjubu imali nekoliko miliona pregleda. Jarac je uginuo 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala