Rambo iz Crne šume: Nemci tragaju za čovekom koji je razoružao policajce i pobegao u divljinu /video/

© AP Photo / Sven KohlsPotraga za beguncem poznatim kao Rambo iz Crne šume u Nemačkoj
Potraga za beguncem poznatim kao Rambo iz Crne šume u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na stotine nemačkih policajaca tragaju za mladićem koji je razoružao policajce i sa njihovim oružjem pobegao u divljinu. U poteru za čovekom, koji je dobio nadimak „Rambo iz Crne šume“ uključene su specijalne jedinice i helikopteri, a meštani su upozoreni da ne prilaze šumama.

Policija u jugozapadnoj nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg saopštila je da traga za „nasilnim čovekom koji je naoružan sa više komada oružja“, prenosi RT.

Upozorili su meštane grada Openau, nedaleko od francuske granice, koji se nalazi u blizini Crne šume gde se begunac sakrio, da ne prilaze šumskim predelima i ne primaju autostopere u automobile ni pod kojim uslovima.

Kakva je pretnja u pitanju govori i to što je nemačka policija objavila puno ime begunca, koji se zove Iv Etjen Rauh (31), što nije uobičajena praksa.

On je opisan kao ćelav muškarac, visoko oko 170 centimetara, sa „jarećom“ bradom, naočarima, obučen u maskirnu odeću.

Rauh je osumnjičen da je usred dana napao četvoricu policajaca, oteo im oružje i pobegao.

Incident se dogodio kada je patrola zaustavila Rauha u rutinskoj kontroli, pošto im je stigla prijava da se muškarac koji odgovara njegovom opisu šeta naoružan lukom i strelom.

© AP Photo / Philipp von DitfurthMeštani su upozoreni da se ne približavaju šumi
Rambo iz Crne šume: Nemci tragaju za čovekom koji je razoružao policajce i pobegao u divljinu /video/ - Sputnik Srbija
Meštani su upozoreni da se ne približavaju šumi

On je u početku sarađivao, ali kada su mu policajci prišli, potegao je pištolj na njih, naterao ih da mu predaju oružje i pobegao.

Sada se pretpostavlja da uz sebe ima četiri pištolja „hekler-koh“, svaki sa po 16 metaka, uz oružje koje je već imao kod sebe.

​Policija je blokirala okolinu grada Openaua, a za beguncem tragaju specijalci, policijski psi, helikopteri.

Međutim, ni posle 24 sata potrage, policija nije uspela da nađe Rauha koji je netragom nestao u Crnoj šumi na granici Nemačke i Francuske.

Policija je saopštila da Rauh nema stalno boravište u tom kraju. Nemački mediji su preneli da je Rauh izbačen iz stana pre oko godinu dana jer nije plaćao kiriju. Navode i da je živeo u kolibi na ivici šume već nedeljama i da je imao dovoljno vremena da ispita teren.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala