Najveća na svetu amfibija učestvovala na probi vojno-pomorske parade /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografija„Evgenije Kočeškov“
„Evgenije Kočeškov“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveći amfibijski brod na svetu Baltičke flote Rusije „Evgenije Kočeškov“ učestvovao je na probi vojno-pomorske parade i vojno-sportskog praznika, koji su posvećeni Danu ruske mornarice.

Vežbe su održane u vodama Kalinjingradskog morskog kanala u Baltijsku pod vođstvom komandanta Baltičke mornaričke baze, kontraadmirala Aleksandra Peškova. U njima je, pored „Evgenija Kočeškova“, učestvovalo više od 20 borbenih i pomoćnih brodova, kao i oko hiljadu vojnika Baltičke flote.

Tokom probe utvrđene su udaljenosti između brodova, vreme potrebno za izvođenje svake vežbe, a takođe su i unete poslednje korekcije u plan održavanja praznika uzimajući u obzir trenutno situaciju.

Generalna proba parade biće održana 23. jula. Na događajima u Baltijsku učestovaće ukupno 46 borbenih brodova i brodova za podršku, 20 jedinica vojne tehnike vojnog korpusa i pomorske pešadije flote, kao i dva helikoptera Ka-27 morske avijacije flote.

Dan pomorske flote Ruske Federacije obeležava se svake godine poslednje nedelje jula. Uspostavljen je dekretom predsednika Rusije od 31. maja 2006. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala