Crni rekord na respiratorima: U Srbiji 13 preminulih, 344 novoobolelih /video/

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaLaborant u laboratoriji Naučno-istraživačkog instituta uzima uzorke sa biološkim materijalom za proveru na postojanje virusa korona
Laborant u laboratoriji Naučno-istraživačkog instituta uzima uzorke sa biološkim materijalom za proveru na postojanje virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednja 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 8.659 osoba, njih 344 bilo je pozitivno, a nažalost, preminulo je 13 osoba.

Na respiratorima se sada nalazi 170 pacijenata, što je nikad više od početka epidemije u Srbiji.

Za poslednja 24 časa hospitalizovane su 203 osobe.

Podsetimo, juče smo postavili novi neslavni rekord — 13. jula imali smo najviše ljudi na respiratoru od početka epidemije, čak 154, ali je danas i taj rekord oboren. Brojke za jučerašnji presek su: za dan je na virus korona testirano 6.915 osoba, njih 279 bilo je pozitivno, a 12 osoba je preminulo.

Zbog širenja epidemije korona virusa u našoj zemlji, Krizni štab bi danas ili sutra, kako je juče najavila premijerka Srbije Ana Brnabić, trebalo da uvede dve nove mere koje bi važile na teritoriji cele Srbije — obavezno nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru i zabranu svih organizovanih okupljanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala