Ruski vozač „Formule 1“: Evo zašto nisam hteo da kleknem u znak protesta protiv rasizma

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski vozač „Formule 1“: Evo zašto nisam hteo da kleknem u znak protesta protiv rasizma
Ruski vozač „Formule 1“: Evo zašto nisam hteo da kleknem u znak protesta protiv rasizma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vozač Danil Kvjat, koji u „Formuli 1“ vozi za tim „Alfa Tauri“, objasnio je u izjavi za rusku televiziju zbog čega se nije pridružio drugim vozačima i kleknuo da bi izrazio protest protiv rasizma.
„To je lični izbor svakog od nas. Niko nikoga ni na šta ne tera, svaki vozač, svaki saradnik ‘Formule 1’ radi ono što smatra da treba. U tome nema nikakve dramatike. Za nekoga je kleknuti nešto sasvim normalno. Ja želim svoj stav da izrazim na drugačiji način, kao i neke moje kolege. Svi se borimo protiv rasizma, svako na svoj način“, rekao je Kvjat za ruski TV kanal „Rusija 1“.

Kvajt je pred trku u Austriji pre nedelju dana odbio da klekne u znak podrške pokretu „Crni životi su važni“.

​Tokom televizijskog prenosa se moglo videti kako vozači izlaze u majicama sa natpisom „Crni životi su važni“ ili „Kraj rasizmu“.

Međutim, kada se čula austrijska himna, vozačima je bilo predloženo da kleknu. Šestorica su, međutim, ostala da stoje: Maks Ferstapen (Red Bul), Šarl Lekler (Ferari), Kimi Rajkonen i Antonio Đovinaci (Alfa Romeo), Karlos Sajns (Meklaren) i Danil Kvjat.

Oni su objasnili da podržavaju borbu protiv rasizma, ali da ona mora da se odražava u svakodnevnom životu a ne u simboličnim gestovima.

„Već sam prošle nedelje objasnio svoj stav. Svi vozači su jedinstveni u borbi protiv rasizma, izrazili smo stav noseći majice sa natpisom ‘Kraj rasizmu’. Ali, ja sam protiv toga da se kleči, to je protivno ruskom mentalitetu, mi ne radimo tako nešto tek tako, uvek je potreban neki izuzetan razlog“, rekao je Kvjat.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala