Napeto na granici: Azerbejdžanska vojska granatirala uporište Jermena

© AP Photo / Abbas AtilayVojska Azerbejdžana
Vojska Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžanski vojnici granatirali su jermensko uporište, situacija na granici je i dalje napeta, saopštila je za Sputnjik pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.
„Naše jedinice su uz pomoć precizne vatre u noćnim borbama koristeći artiljeriju, minobacače, i tenkove uništile uporište, artiljerijsko oruđe, vozila i živu silu protivnika“, precizirao je sagovornik agencije.

On je rekao da je u borbi poginuo stariji poručnik Mahmudov Rašad Rašid Oglu.

„Trenutno su operativni uslovi pod kontrolom naših trupa, protiv neprijatelja se preduzimaju odlučne mere. Neprijateljska snaga krije informacije o gubicima“, dodalo je Ministarstvo.

Jerevan je ranije saopštio da je Azerbejdžan nastavio granatiranje jermenskih položaja u ponedeljak ujutru. Jermenski ministar odbrane naložio je ličnom osoblju da bude suzdržano.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo je u nedelju o borbama na granici sa Jermenijom, istakavši da ima gubitaka na obe strane.

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije je počeo u februaru 1988. godine, kada je autonomna oblast Nagorno-Karabah (NKAO) objavio o izlasku iz Azerbejdžanske SSR. U septembru 1991. godine u centru ove oblasti u Stepankerteu objavljeno je o uspostavljanju Nagorno-Karabahske Republike (NKR).

Vlasti Azerbejdžana su tokom kasnijeg vojnog sukoba izgubile kontrolu nad Nagorno-Karabahom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala