Moskva prešla na sledeću fazu ukidanja ograničenja

© Sputnik / Olivera IkodinovićŠetalište Stari Arbat u Moskvi
Šetalište Stari Arbat u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin potpisao je 9. jula ukaz o nastavku rada zabavnih parkova, parkova, parkova kulture, kulturnih centara i organizacija za zabavu, kao i o otvaranju dečkih kampova i ukidanju ograničenja u oblasti preduzetništva.

Kako je gradonačelnik Moskve saopštio na svom ličnom blogu, pozitivni trendovi i smanjenje broja obolelih od virusa korona u glavnom gradu omogućili su vladi da pređe na sledeću fazu ukidanja ograničenja.

U ruskoj prestonici ukinuto je i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na ulicama grada.

Sobjanjin je ranije najavio novo popuštanje mera uvedenih zbog pandemije virusa korona.

On je tom prilikom rekao da sa radom mogu da počnu i diskoteke, ali da je uslov da broj posetilaca ne premaši 50 odsto maksimalnog kapaciteta objekta. Takođe, kako je rekao, ukidaju se ograničenja i za sportske, muzičke i umetničke škole.

Lekar izlazi iz vozila hitne pomoći odeljenja za obolele od kovida 19 u gradskoj kliničkoj bolnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija: Novih 6.615 slučajeva zaraženih od korone, Čukotka odoleva

Kad je reč o sportskim manifestacijama, od 1. avgusta biće dozvoljeno njihovo organizovanje uz prisustvo 50 odsto publike i uz poštovanje fizičke distance.

Moskva postepeno počela vraća normalnom životu

Režim samoizolacije u Moskvi i mnogim drugim ruskim regionima objavljen je krajem marta. Od 15. aprila su za kretanje prestonicom bile potrebne digitalne propusnice.

Od 9. juna u Moskvi su ukinuta ograničenja uvedena zbog pandemije virusa korona, među kojima su bili samoizolacija i elektronske propusnice. Tada je ukinut i raspored šetnji, koji je bio na snazi od 1. juna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala