Ministarstvo odbrane Rusije o novoj vakcini protiv Kovida 19

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija
Vakcinacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispitivanja vakcine protiv virusa korona teče bez ikakvog pokušaja skraćivanja vremena istraživanja i potpuno u skladu sa metodologijom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„U Ministarstvu odbrane Rusije ispitivanja vakcine na dobrovoljcima, da bi se izbegli kasniji rizici njene primene, sprovode se u potpunosti u skladu sa važećim zakonom i naučnom metodologijom, bez ikakvog pokušaja da se smanje rokovi ispitivanja“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi će 42. dana nakon prve vakcinacije dobrovoljci morati da se vrate u bolnicu na jedan dan kako bi prošli završni lekarski pregled i dijagnozu, kao i pripremu svih potrebnih dokumenata.

„Efikasnost i specifičnost razvoja imunog odgovora konačno će biti procenjeni na osnovu rezultata analize. Trenutno dostupni podaci koji su dobili stručnjaci Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju ‘Gamalei’ ukazuju na formiranje imunog odgovora kod dobrovoljaca nakon primanja vakcine protiv virusa korona kovid 19“, dodaje Ministarstvo.

Klinička ispitivanja su počela 18. juna. Vakcinu je proizveo istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije „Gamalej“. Prva grupa dobrovoljaca biće otpuštena već 20. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala