Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvuje danas na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.

"Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak", saopštio je Vučić na Instagram nalogu "buducnstrbijeav".

Predsednik je uoči sastanka održao bilateralne konsultacije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Video-konferencija „Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije“, predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video-konferencijom predsedava Žozep Borelj koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

"Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU", izjavio je Borelj pred početak video-konferencije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala