Mandić: Milov govor mržnje protiv Crkve, opozicije i čitave Crne Gore

© Foto : Demokratski frontAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider opozicione crnogorske partije Nove srpske demokratije (NSP) Andrija Mandić ocenio je danas da u intervjuu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića podgoričkoj "Pobjedi" nema ničeg novog, osim, kako kaže, "ponovljenih proglasa, ne samo protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), Demokratskog fronta i ostatka opozicije već i čitave Crne Gore".

U intervjuu je predsednik Crne Gore optužio Srbiju da se još od vremena Slobodana Miloševića "najviše meša u unutrašnje stvari te zemlje" te da litije koje organizuje SPC predstavljaju vid političke borbe sa namerom da se promeni vlast, a ne zakon".

Mandić je u saopštenju za javnost ocenio da posredi "govor mržnje" protiv sopstvenog naroda i istakao da Đukanović trideset godina vlada na diskriminaciji i podelama, "protiv pomirenja, protiv sloge i ljudskog razumevanja".

Jedan od lidera DF-a kaže da Đukanović "gazi" po narodu koji bi trebalo da predstavlja, i ističe da je on jedini predsednik u "jednoj hrišćanskoj zemlji" koji "neukim i nekontrolisanim" jezikom vređa poglavara SPC, patrijarha Irineja, i poglavara mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohija.

"Apsolutno većinsku religijsku zajednicu, kanonsku pravoslavnu crkvu, misli da će ugroziti zloupotrebom Skupštine, a njen veliki ugled urušiti nečovečnim postupcima i nasiljem usmerenim protiv naših vladika, monaštva, sveštenstva i verujućeg naroda i tako zatrti veru kod ljudi i oteti crkvenu imovinu", istakao je Mandić.

On je istakao da je Crnoj Gori neophodan put pomirenja i napretka i ocenio da Đukanovićevo obraćanje predstavlja "njegovo oproštajno pismo od ove zemlje i ovog naroda".

Mandić je takođe Đukanoviću optužbu SPC da je predvodnik opozicionog bloka na predstojećim izborima u Crnoj Gori ocenio kao "politički nonsens", prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala