Nema rata bez Su-25: Ekskluzivni snimak iz kabine ruskog „Supergrača“ /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaJurišni avion Su-25 tokom obuke u Krasnodarskom kraju
Jurišni avion Su-25 tokom obuke u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija „Zvezda“ objavila je video koji je snimljen iz kabine ruskog jurišnog aviona Su-25SM3, čija osnovna verzija se u ruskoj vojsci uvek smatrala najžilavijom i najratobornijom.

Bez Su-25 ne može proći ni jedan rat: upravo ovi napadački avioni ili, kako su ih zvali u Avganistanu, „Grači“, prvi su se vinuli u nebo za vreme gruzijsko-osetinskog rata 8. avgusta 2008. godine. Isto je bio slučaj i sedam godina kasnije u Siriji, gde su Su-25 izveli rekordan broj letova.

Najsavremenija verzija ovog aviona Su-25SM3 pojavila se na svet kao rezultat gore navedena dva rata. Novo oružje, novi sistemi za radiolokacionu borbu, novi navigacioni kompleks, nova oprema za noćno letenje – sve to je u potpunosti promenilo oblik starog jurišnog aviona, zahvaljujući kojem je novi avion dobio nadimak „Supergrač“.

Suhoj Su-25 je dvomotorni avion, jednosed, namenjen za blisku podršku i protivoklopnu borbu. Projektovan je u Sovjetskom Savezu, nalazi se i danas u upotrebi, ne samo u Rusiji, već i u mnogim drugim državama. Prvi prototip je poleteo 22. februara 1975. godine. On može da nosi 32 vrste različitog naoružanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala