Slike Beograda nakon nereda: Uništen i postament skulpture iz vremena Kraljevine Jugoslavije /foto/

Pratite nas
Nakon što su se građani nakon sinoćnjeg protesta razišli, u centru grada ostalo je smeće na ulicama, razbijena stakla i polomljeni saobraćajni znaci. Ispred zgrade narodne skupštine oštećen je postament čuvene skulpture Tome Rosandića „Igrali se konji vrani“.

Gradske službe noćas su raščišćavale su prostor ispred Skupštine Srbije, a jedan broj pripadnika policije do kasno uveče bio je ispred zgrade parlamenta.

Tokom sinoćnjeg protesta povređeno je 19 ljudi, a uhapšeno je i 19 učesnika koji su pravili nerede.

Protest su obeležili i napadi na novinarske ekipe, kamenice, baklje, kordon policije i haos ispred Skupštine Srbije, prenosi Telegraf.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je sinoć da se ispred Skupštine dešavaju brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu.

„Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupštini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje“, rekao je Stefanović.

Tokom nereda jedan od učesnika zadobio je i povredu nožem.

Osuda nasilja

Grad Beograd najoštrije osuđuje nasilje koje si huligani organizovali sinoć u centru našeg grada, napisao je na svojoj stranici na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala