Rebić: Sinoć povređeno 14 policajaca, uhapšena 71 osoba

© Sputnik / Branko MaksimovićProtesti ispred Skupštine Srbije
Protesti ispred Skupštine Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na sinoćnjem protestu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu povređeno je 14 policajaca, a uhapšen je 71 demonstrant, koji će u narednim danima biti procesuiran pred nadležnim pravosudnim organima, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

Direktor policije je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je od početka protesta u Beogradu povređeno više od 130 policijskih službenika, prenosi RTS.

„Bilans sinoćnjeg divljanja je 14 povređenih policajaca, 71 uhapšen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana, kao i munjevita akcija policije u hapšenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem“, rekao je on.

Kako je dodao, „baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagovala“, uoči večeri je dao nalog načelniku Staniću da policija deluje krajnje uzdržano i da reaguje samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i telo.

Rebić je rekao da je reč o neprijavljenom protestu „koji je eskalirao oko 21 čas kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem“.

On je rekao da je „policija telima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem“.

„Ispitaćemo i svaki eventulani slučaj prekomerne sile“

Rebić je izrazio nadu da će uhapšeni huligani biti i osuđeni za ono što su činili i poslati na izdržavanje zatvorskih kazni.

Dodao je i da će biti ispitan i svaki eventualni pojedinačni slučaj upotrebe prekomerne sile.

Rekao je i da je „primećeno prisustvo stranih elemenata u nasilnim protestima u centru Beograda poput crnogorskog državljanina koji je uhapšen sa šlemom“.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala