Lažna vest: Makron nije objavio tvit o proglašenju Republike Kosovo

© Christophe EnaPredsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Počela je da kruži fotografija navodne objave francuskog predsednika Emanuela Makrona na Tviteru gde je objavio da je „Konačno proglašena Republika Kosovo“, prenose Novosti.

Naime, u pitanju je lažna vest, odnosno nepostojeća objava.

Najpre, opis fotografije na kojoj sa predsednikom Francuske sede predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači napisan je na engleskom, što Emanuel Makron nikada ne radi, već tvituje na francuskom jeziku.

Druga stvar koja govori o neautentičnosti objave je i ta da Hašim Tači nije bio u Parizu na sastanku jer je na putu za Hag zbog optužnice Haškog tribunala.

Pretpostavlja se da je u pitanju fotomontaža jer se na fotografiji vidi verifikovan nalog francuskog predsednika, ali se na njegovom profilu ta objava ne vidi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala