Protesti u Bugarskoj doveli do sukoba s policijom

© Sputnik / Vitaly Saveliev / Uđi u bazu fotografijaDemonstracije u Sofiji
Demonstracije u Sofiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protesti u centru Sofije u znak podrške predsedniku i vladi doveli su do sukoba s policijom, saopštio je televizijski kanal „bTV“.

Protesti, u znak podrške bugarskom predsedniku Rumenu Radevu, održani su ispred zgrade administracije predsednika, a takođe i ispred zgrade Saveta ministara, u znak podrške vladi.

Bugarski lider već drugi dan zaredom dolazi među demonstrante.

„Danas se na trgu rešava budućnost Bugarske! Ne na Fejbuku, ne za stolom, već upravo ovde! Nećemo ponoviti greške iz 2013. godine, nećemo se deliti na leve i desne, plave i crvene, rusofile i rusofobe, amerikanofile i amerikanofobe, evrofile i evrofobe. Nećemo biti podeljeni na Bugare i Turke – neko od nemoći pokušava da se igra na temu nepotizma. Mi to nećemo dozvoliti jer imamo jasan kredo – slovoda i pravda za svakog stanovnika Bugarske“, izjavio je predsednik.

Premijer Bojko Borisov nazvao je ranije jučerašnje proteste u Sofiji, u znak podrške predsedniku, pokušajem da se obori vlada.

Podsetimo, u četvrtak je ispred zgrade predsedništva Bugarske održan protest podrške predsedniku Radevu, nakon pretresa i hapšenja savetnika predsednika Plamena Uzunova i Ilije Miluševa.

Predsednik se obratio okupljenima nazvavši Vladu zemlje mafijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala