Oštar protest episkopa istočnoameričkog Irineja Stejt departmentu

© Foto : Youtube/Televizija Hram/PrintscreenEpiskop istočnoamerički Irinej Dobrijević
Episkop istočnoamerički Irinej Dobrijević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Episkop istočnoamerički Irinej uputio je poziv državnom sekretaru SAD Majku Pompeu da se, u duhu slobodarskih vrednosti, zauzme kod vlasti u Crnoj Gori da bez odlaganja prekinu sa progonom Crkve.

Episkop je u pismu, koje je Pompeu uputio za Dan nezavisnosti Amerike, napomenuo da je veoma uznemirujuće da u savremenoj Evropi još uvek ima primera kršenja osnovnih verskih i ljudskih sloboda.

Vladika je, stao u zaštitu Srpske Pravoslavne Crkve i svoje duhovne dece na Floridi, čiji je miran protest ispred počasnog Konzulata Crne Gore u West Palm Beach-u izazvao sasvim neprimerenu izjavu Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Kako je navedeno, u toj izjavi, Srpska Pravoslavna Crkva i njeni vernici su nazvani pogrdnim imenima, što umnogome podseća na mračna vremena komunističkog progona religije i neistomišljenika u Crnoj Gori.

Vladika je skrenuo pažnju Stejt departmentu na ovaj diplomatski skandal i zatražio da vlasti SAD zaštite svoje građane od napada zvaničnika stranih država, objavljeno je na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala